logo Bakepan
o nas oferta galeria kontakt
 

Linia do produkcji chleba MENDOZA
z międzygarownią dynamiczną IMPERIAL

Linia do produkcji chleba MENDOZA

Linia do chleba MENDOZA służy do ważenia i formowania bochenków.
Istotnym atutem naszej linii do chleba jest bezstresowa procedura dzielenia, zaokrąglania, odpoczynku, oraz formowania ciasta, którą można zastosować do wszystkich gatunków chleba.
Jednoosobowa obsługa linii.
Prosta w konserwacji i czyszczeniu.
Niskie koszty eksploatacji.
Całość linii w obudowie ze stali nierdzewnej.
Istnieje możliwość zamówienia linii w wersji obudowy z blachy lakierowanej.

CAŁOŚĆ URZĄDZENIA ZGODNA Z NORMAMI CE

Linia do chleba składa się z trzech elementów:

- wagodzielarki tłokowej Mendoza PM6-HT

Urządzenie dzieli ciasto na zasadzie objętości
Wstępne zaokrąglenie kęsa na pasie podającym
Elektroniczny wariator prędkości
Urządzenie wyposażone w automatyczny system smarowania tłoka
Urządzenie z lejem na 160 kg ciasta
Lej został pokryty teflonem i kratownicą zabezpieczającą
Urządzenie umieszczone na stabilnej metalowej konstrukcji
Obudowa zewnętrzna ze stali nierdzewnej

- międzygarowni dynamicznej Mendoza IMPERIAL

Międzygarownia jest w pełni automatyczna
Kęs ciasta podczas pobytu w komorze przemieszcza się pomiędzy kołyskami
Urządzenie wyposażone jest w elektryczny posypywacz mąki i system taśm odbierających zbędną mąkę
Czas odpoczynku: 10-12 minut (przy wydajności linii 1500szt/godz.)
Ochrona termalnego obciążenia
Lampa UVA
Wejście z prawej lub lewej strony

- poziomej formowalnicy Mendoza F700

Formowalnica F700 została zaprojektowana, aby formować kawałki ciasta na bagietki lub chleby (do 1300g.)
Nasza wydłużarka oferuje lepszą jakość chleba, szybszą pracę i zoptymalizowane wydłużanie i formowanie bochenków w porównaniu do formowalnic pionowych.
Wałki rolujące wykonane zostały z teflonu
Specjalny bezstresowy system kształtowania kęsów w kształt łódki (wymiar pod wytyczne klienta)
Ręczne sterowanie napięcia pasów.
Maszyna zaprojektowana zgodnie z wymaganiami rynku zarówno dla przemysłowych jak i tradycyjnych piekarni
Nadaje się do produkcji wszystkich kształtów chleba (po wymianie formy kształtującej)
Formowanie kęsów o wadze od 50g do 1300g
Rolki zamontowane są razem ze skrobaczkami w celu zautomatyzowania czyszczenia

Dane techniczne:
Rzeczywista wydajność linii przy naważce 600g - 1500 szt./godz.
Zasilanie 400 V
Moc 2,6 kW

 

Linia do produkcji chleba MENDOZA z międzygarownią statyczną STATIC

Linia do produkcji chleba MENDOZA

Linia do chleba MENDOZA służy do ważenia i formowania bochenków.
Istotnym atutem naszej linii do chleba jest bezstresowa procedura dzielenia, zaokrąglania, odpoczynku, oraz formowania ciasta, którą można zastosować do wszystkich gatunków chleba.
Jednoosobowa obsługa linii.
Prosta w konserwacji i czyszczeniu.
Niskie koszty eksploatacji.
Całość linii w obudowie ze stali nierdzewnej.
Istnieje możliwość zamówienia linii w wersji obudowy z blachy lakierowanej.

CAŁOŚĆ URZĄDZENIA ZGODNA Z NORMAMI CE

Linia do chleba składa się z trzech elementów:

- wagodzielarki tłokowej Mendoza PM6-HT

Urządzenie dzieli ciasto na zasadzie objętości
Wstępne zaokrąglenie kęsa na pasie podającym
Elektroniczny wariator prędkości
Urządzenie wyposażone w automatyczny system smarowania tłoka
Urządzenie z lejem na 160 kg ciasta
Lej został pokryty teflonem i kratownicą zabezpieczającą
Urządzenie umieszczone na stabilnej metalowej konstrukcji
Obudowa zewnętrzna ze stali nierdzewnej

- międzygarowni statycznej Mendoza STATIC

Międzygarownia jest w pełni automatyczna.
Kęs ciasta podczas pobytu w komorze cały czas znajduje się w jednej kołysce.
Urządzenie wyposażone jest w elektryczny posypywacz mąki i system taśm odbierających zbędną mąkę.
Czas odpoczynku: 10-12 minut (przy wydajności linii 1500 szt./godz.).
Ochrona termalnego obciążenia.
Lampa UVA.

- poziomej formowalnicy Mendoza F700

Formowalnica F700 została zaprojektowana, aby formować kawałki ciasta na bagietki lub chleby (do 1300g.).
Nasza wydłużarka oferuje lepszą jakość chleba, szybszą pracę i zoptymalizowane wydłużanie i formowanie bochenków w porównaniu do formowalnic pionowych.
Wałki rolujące wykonane zostały z teflonu.
Specjalny bezstresowy system kształtowania kęsów w kształt łódki (wymiar pod wytyczne klienta).
Ręczne sterowanie napięcia pasów.
Maszyna zaprojektowana zgodnie z wymaganiami rynku zarówno dla przemysłowych jak i tradycyjnych piekarni.
Nadaje się do produkcji wszystkich kształtów chleba (po wymianie formy kształtującej).
Formowanie kęsów o wadze od 50g do 1300g.
Rolki zamontowane są razem ze skrobaczkami w celu zautomatyzowania czyszczenia.

Dane techniczne:
Rzeczywista wydajność linii przy naważce 600g - 1500 szt./godz.
przy naważce 800g. - 1200 szt./godz.
Zasilanie 400 V
Moc 3,1 kW