|
Mikser planetarny Sigma CHEF

Mikser przeznaczony do zakładów piekarniczych i cukierniczych o zróżnicowanym profilu produkcji.
Dzięki trzem niezależnym mieszadłom (hak, rózga, łopata) łatwo jest w nim przygotować ciasta, masy i kremy.
Mikser CHEF charakteryzuje się wysokiej jakości obudową, posiada stalowy korpus, oraz kocioł i obrotową siatkę ze stali nierdzewnej.
Maszyna wyposażona jest w panel elektroniczny z 6 prędkościami i 1-fazowy silnik
(3-fazowy silnik w opcji).
Obsługa manualna lub przy pomocy timera.
CAŁOŚĆ URZĄDZENIA ZGODNA Z NORMAMI CE
Dane techniczne:
Model |
Moc |
Napięcie |
Waga |
Wymiary |
Pojemność
dzieży |
Wymiary
dzieży |
PE 7,5 |
0,25 kW |
220V/1/50Hz |
33 kg |
336 x 431 x 533 mm |
7,5 l |
230 x 210 mm |
PE 10 |
0,55 kW |
220V/1/50Hz |
55 kg |
500 x 510 x 750 mm |
10 l |
250 x 230 mm |
PE 20 |
0,75 kW |
220V/1/50Hz |
80 kg |
600 x 630 x 830 mm |
20 l |
315 x 290 mm |
PE 20H |
0,75 kW |
220V/1/50Hz |
95 kg |
600 x 630 x 1180 mm |
20 l |
315 x 290 mm |
PE 30 |
1,1 kW |
220V/1/50Hz |
100 kg |
600 x 630 x 1180 mm |
30 l |
350 x 365 mm |
PE 40 |
1,5 kW |
220V/1/50Hz |
160 kg |
700 x 920 x 1290 mm |
40 l |
400 x 370 mm |
PE 60 |
2,2 kW |
220V/1/50Hz |
240 kg |
800 x 1000 x 1510 mm |
60 l |
450 x 370 mm |
PE 60DT |
2,2 kW |
220V/1/50Hz |
250 kg |
800 x 1000 x 1510 mm |
60 l |
450 x 370 mm |
Mikser planetarny Sigma BM

Mikser przeznaczony do zakładów piekarniczych i cukierniczych o zróżnicowanym profilu produkcji.
Dzięki trzem niezależnym mieszadłom (hak, rózga, łopata) łatwo jest w nim przygotować ciasta, masy i kremy.
Mikser BM charakteryzuje się wysokiej jakości obudową, posiada stalowy korpus, oraz kocioł i obrotową siatkę ze stali nierdzewnej.
Maszyna wyposażona jest w wariator na 7 prędkości i 3-fazowy silnik.
Obsługa manualna lub przy pomocy timera.
CAŁOŚĆ URZĄDZENIA ZGODNA Z NORMAMI CE
Dane techniczne:
Model |
Moc |
Napięcie |
Waga |
Wymiary |
Pojemność
dzieży |
Wymiary
dzieży |
BM 10 |
0,5 kW |
400V/3/50Hz |
55 kg |
480 x 610 x 720 mm |
10 l |
250 x 230 mm |
BM 20 |
0,9 kW |
400V/3/50Hz |
108 kg |
600 x 710 x 840 mm |
20 l |
315 x 290 mm |
BM 20H |
0,9 kW |
400V/3/50Hz |
128 kg |
600 x 710 x 1180 mm |
20 l |
315 x 290 mm |
BM 30 |
1,1 kW |
400V/3/50Hz |
130 kg |
600 x 710 x 1180 mm |
30 l |
350 x 365 mm |
BM 40 |
1,5 kW |
400V/3/50Hz |
204 kg |
700 x 920 x 1290 mm |
40 l |
400 x 370 mm |
BM 60 |
2,2 kW |
400V/3/50Hz |
280 kg |
800 x 1000 x 1510 mm |
60 l |
450 x 370 mm |
BM 80 |
3,0 kW |
400V/3/50Hz |
300 kg |
800 x 1000 x 1510 mm |
80 l |
480 x 506 mm |
Mikser planetarny Sigma BM DT

Mikser przeznaczony do dużych zakładów piekarniczych i cukierniczych o zróżnicowanym profilu produkcji.
Dzięki trzem niezależnym mieszadłom (hak, rózga, łopata) łatwo jest w nim przygotować ciasta, masy i kremy.
Mikser BM DT charakteryzuje się wysokiej jakości obudową, posiada stalowy korpus, oraz kocioł i obrotową siatkę ze stali nierdzewnej.
Maszyna wyposażona jest w płynny system prędkości, panel elektroniczny z możliwością zaprogramowania procesu miesienia, mechaniczne podnoszenie i opuszczanie kociołka sterowane za pomocą panelu, oraz 3-fazowy silnik.
Obsługa manualna lub przy pomocy timera.
CAŁOŚĆ URZĄDZENIA ZGODNA Z NORMAMI CE
Dane techniczne:
Model |
Moc |
Napięcie |
Waga |
Wymiary |
Pojemność
dzieży |
Wymiary
dzieży |
BM 60 DT |
2,2 kW |
400V/3/50Hz |
290 kg |
800 x 1000 x 1750 mm |
60 l |
450 x 430 mm |
BM 80 DT |
3,0 kW |
400V/3/50Hz |
300 kg |
800 x 1000 x 1750 mm |
80 l |
480 x 506 mm |
BM 100 DT |
3,0 kW |
400V/3/50Hz |
320 kg |
800 x 1000 x 1780 mm |
100 l |
480 x 580 mm |
Mikser planetarny Sigma PE DT

Mikser przeznaczony do dużych zakładów piekarniczych i cukierniczych lub zakładów przemysłowych o ukierunkowanym profilu produkcji.
Dzięki trzem niezależnym mieszadłom (hak, rózga, łopata) łatwo jest w nim przygotować ciasta, masy i kremy.
Mikser PE DT charakteryzuje się wysokiej jakości obudową i posiada stalowy korpus.
Urządzenie wyposażone jest w kocioł z kółkami ułatwiającymi jego przemieszczanie.
Maszyna posiada panel elektroniczny z 6 prędkościami, oraz możliwością zaprogramowania procesu miesienia. Ponadto mikser wyposażony jest w termometr z sondą pozwalający uzyskać właściwą konsystencję wyrobu, automatyczne podnoszenie i opuszczanie kociołka sterowane za pomocą panelu, oraz 3-fazowy silnik.
Obsługa manualna lub przy pomocy timera.
Możliwość współpracy z podnośnikiem do kociołka.
CAŁOŚĆ URZĄDZENIA ZGODNA Z NORMAMI CE
Dane techniczne:
Model |
Moc |
Napięcie |
Waga |
Wymiary |
Pojemność
dzieży |
Wymiary
dzieży |
PE 120 |
4,0 kW |
400V/3/50Hz |
580 kg |
1100 x 1075 x 2060 mm |
120 l |
550 x 600 mm |
PE 160 |
5,5 kW |
400V/3/50Hz |
595 kg |
1100 x 1100 x 2060 mm |
160 l |
600 x 600 mm |
PE 200 |
7,5 kW |
400V/3/50Hz |
640 kg |
1100 x 1100 x 2200 mm |
200 l |
600 x 800 mm |
Cream Cooker Sigma CC

Urządzenie przeznaczone jest do produkcji wyrobów cukierniczych, które wymagają podgrzania.
Dzięki zastosowaniu podwójnych ścian (wykonane ze stali nierdzewnej), pomiędzy którymi znajduje się specjalny olej termalny, wyroby uzyskują najwyższą jakość w krótkim czasie.
Cream Cooker CC charakteryzuje się wysokiej jakości obudową, posiada stalowy korpus, oraz kocioł, mieszadło i obrotową siatkę ze stali nierdzewnej.
Maszyna wyposażona jest w system dwóch prędkości, oraz 3-fazowy silnik.
Pomiar i regulacja temperatury za pomocą panelu mechanicznego.
Urządzenie wymaga podłączenia gazu ziemnego lub LPG.
Obsługa manualna lub przy pomocy timera.
CAŁOŚĆ URZĄDZENIA ZGODNA Z NORMAMI CE
Dane techniczne:
Model |
Moc |
Napięcie |
Waga |
Wymiary |
Pojemność
dzieży |
CC30 |
0,37 kW |
400V/3/50Hz |
70 kg |
744 x 550 x 1290 mm |
30 l |
CC50 |
0,37 kW |
400V/3/50Hz |
85 kg |
744 x 600 x 1290 mm |
50 l |
|